Хале Бери - биография, снимки, ръст и тегло, личен живот и деца 2019

Anonim

Биография на Хали Бери

Halle Berry е американска актриса, първата по рода си победителка в историята, известна от филмите X-Men, Monster's Ball, Cloud Atlas и много други. Нейната кариера е претърпяла повтарящи се възходи и падения.Филмите от класа "А" съжителстват във филмографията на Холи с минаващото и експерименталното кино.

На снимката: Холи Бери

Ранни години

Холи Мария Бери е родена в Кливланд на 14 август 1966 година. Първоначално първото и второто й имена бяха разменяни, а родителите й нарекоха дъщеря й в чест на местния магазин на Хале. Мама на бъдещата актриса Джудит работи като медицинска сестра. Отец Джером работил със съпругата си в психиатрична клиника и след това се преквалифицирал като шофьор на автобус.

Холи Мария Бери е родена в Кливланд, а през 1970 г. се развежда двойката Бери. Това бе предшествано от труден период: Джером победи Джудит почти всеки ден, често пред Холи и по-голямата й сестра Хайди. След напускането на баща си, семейството не е чуло нищо за него и не знае каква е съдбата му.

Докато учи в гимназията на Бедфорд, Холи е била ръководител на група за подкрепа, докато Холи е учила в гимназията на Бедфорд и е живяла активен живот: тя е била ръководител на група за подкрепа, участвала в създаването на училищен вестник, била е избрана за президентски клас. След дипломирането си се записва в общинския колеж в Куяхога и се установява в детския отдел като продавач.

Началото на 80-те бе отбелязано с участието на Бери в конкурси за красота. Началото на 80-те години бе белязано от участието на Бери в конкурси за красота. Преминавайки през сито от различни селекции, тя е през 1985 г. в "Miss Teen All-American", където печели. Година по-късно успехът беше повторен в Мис Охайо. Това отвори пътя си за борба за титлата на най-красивото момиче в САЩ. На главния конкурс за красота на страната, първата награда получи Кристи Фихтнер, а Холи спечели второто място и отиде в Мис Свят. Тя е първият чернокож представител на Съединените щати в това състезание в историята. Американецът стигна до финала и стана 5-тата заместник-мис. След завръщането си у дома тя решава да отиде по-внимателно в моделирането.

През 1989 г. Холи се премества в Ню Йорк. През 1989 г. Холи се премества в Ню Йорк, където шансовете за развитие на кариерата са по-високи. Тъй като първите тестове са били неуспешни, парите не бяха достатъчни. Бери прекара седмицата в приют за бездомни. Веднага щом намери първата си сериозна работа, избухнаха лоши новини: актриса с начало беше диагностицирана с диабет.

Актьорска кариера

Здравните проблеми не попречиха на Холи да започне значително. Появата в поредицата “Живи кукли” (1989) спомага за решаването на материални проблеми и се чувства по-уверен. Това беше последвано от предложение от Спайк Лий да играе ролята на Jungle Fever (1991), а в The Last Boy Scout (1991) тя свири с Брус Уилис.

Хале Бери във филма "Последният скаут" "Бумеранг" (1992) с Бери в една от ролите беше приета много добре от публиката. Резултатът е две номинации за наградата MTV в категориите "Пробив на годината" и "Най-желаната жена". В фантастичната комедия "Флинтстоунс" (1994), Холи също успява да докаже: номинация за Сатурн се появи в нейния кредит.

Хале Бери в фантастичната комедия "Флинтстоунс" След "поръчано да се унищожи" (1996), "Булуърт" (1998) и редица други силни средни селяни от филмовата индустрия, Бери отново се появи по телевизията с филма "Запознай се с Дороти Дендридж" (1999). Първоначално е изпълнителен продуцент и събира награди от водещи награди: Еми, Златен глобус и статуетка от Гилдията на актьорите.

Хале Бери в „Оскар” Ролята на „Супергероя Буря”, доминирана от времето, получена във филма „X-Men” (2000 г.), скоро откри големи перспективи, тъй като създателите първоначално се фокусираха върху няколко филма. Тя, както и Хю Джакман, Патрик Стюарт и Фамке Янсен наистина оставаха във вселената на мутанти дълго време. Година по-късно Холи за пръв път се появи напълно гол в лентата Sword Fish Sword (2001). През същата година излиза и драмата "Ball's Monster's Ball". Актрисата хареса сценария толкова много, че тя се съгласи да намали значително таксата си, така че производителите могат да се поберат в бюджета.Тя не съжаляваше и спечели "Оскар", "Сребърна мечка" на филмовия фестивал в Берлин и награда на БАФТА за ролята си в драмата на Марк Форстър. „Парола“ Swordfish ”- трейлър“ Die, но не сега ”(2002) - нова серия за Джеймс Бонд, след това изпълнена от Пиърс Броснан - в същото време интересен и печеливш проект за Бери: таксата й като нова“ Bond girl ”беше 4 милиона долара.

През 2002 г. Хале Бери участва в нова серия за Джеймс Бонд, а завръщането към франчайза "X-Men 2" (2003) радва феновете и актрисата и героя. Заснемането в "Gothic" (2003), което се състоя малко по-късно, трябваше да бъде прекъснато за кратко: в сцената с Robert Downey Jr. Холи си счупи ръката.

Хале Бери и Робърт Дауни-младши. Изглежда, че кариерата му е във възход, когато получи предложение да свири друга героиня от комикси, само в личен проект. Студиото обеща такса от 14 милиона и евентуално продължение. Въпреки това, Catwoman's Catwoman (2004) с Шарън Стоун и Бенджамин Брет на заден план се провалиха във всички отношения: нанесоха щети на създателите, предизвикаха критики от публиката и се включиха в номинациите за "Златна малина".

Halle Berry във филма "Catwoman" Привеждане на духа на Бери успя да работи по дублирането на анимационния филм "Роботи" (2005), беше спасен от телевизията: за "Техните очи видяха Бога" (2005), актрисата отново бе номинирана за "Еми" и "Златна" земното кълбо. Само тук и двата пъти Холи победи Ипейт Меркерсън.

Хале Бери на наградите Златен глобус В третата част на поредицата за мутанти "X-Men: The Last Stand" (2006) Бери не можеше да играе. Тя не се разбираше добре с директора на двете предишни части, Брайън Сингър, и също така вярваше, че Бурята не се развива като герой и не дава достатъчен принос за сюжета. Само смяната на директора на Брет Ратнър ​​и гаранциите от студиото за по-дългото време в кадъра я убедиха да подпише договора. “Perfect Stranger” - трейлър През 2007 г. Бери отново работи с Брус Уилис в “The Perfect Stranger” (2007), а също и със собствената си звезда на “Walk of Fame”.

Във филма „Франки и Алис”, Холи изигра жена с психично разстройство.Филмът „Франки и Алис” (2009) се оказа експериментален и спорен, където Холи играеше жена с психично разстройство, много от които прави живота и общуването с хората труден.
След кратка пауза Холи се присъедини към звездната каста на старата Нова година, Гарри Маршал (2011). Комедията успя да събере пари, но публиката и критиците поздравиха лентата. "Cloud Atlas" - трейлър "Cloud Atlas" (2012) - картина, която предизвиква спорове и до днес. В художествената литература на Tom Tomquer и сестрите Wachowski всеки актьор изигра няколко роли: те бяха трансформирани до неузнаваемост. Холи каза, че гримът е толкова реалистичен, че не винаги е било възможно да се опознаят колеги, дори когато им се говори лице в лице.

Halle Berry във филма "Облак Атлас" Експериментите продължават следващата година. Ако “Събуждане” (2013) беше отбелязано на “Сатурн”, спечелиха добри пари в касата и харесаха публиката, тогава “Movie 43” (2013) излезе много по-дискутирано и негативно. Този филм е колекция от луди истории, в които звезди от цял ​​свят, като Кейт Уинслет, Ричард Гиър и Клои Грейс Морец, се снимаха. Но дори и това не спаси проекта от недоволството на феновете.

Halle Berry През 2014 г. Бери се преражда за четвърти път в Storm в „X-Men: Дни на бъдещото минало” (2014) (след това ролята на Storm преминава към младата актриса Александра Шип) и също така получава своя фантастична серия „Outside” (2014). , Той започна енергично и дори беше удължен за втория сезон, но на този канал сложи край.

Личният живот на Холи Бери

Актрисата е била във връзка с зъболекар Джон Ронан от 1989 до 1991 година. Няколко години след прекъсването си бившият приятел съди Холи, като поиска изплащане на заемите.Според него, Джон заема пари, за да помогне на Бери да изгради кариерата си. Съдът счете аргументите му за несъстоятелни.

Хале Бери и Дейвид Правосъдие През 1993 г. Хале се ожени за Дейвид правосъдие, бейзболист. Бракът съществува до 1997 г. За втори път сватбените камбани звъняха за актрисата през 2001 година. Нейният избор беше музикантът Ерик Бенет. В продължение на две години той беше ухажвал любимата си, преди да чуе „да“. Но съвсем скоро съпрузите започнаха да имат проблеми, вероятно свързани с изневярата на Ерик: дори се лекуваше от сексуална зависимост. Разводът е подаден през 2005 г.

Хали Бери и Ерик Бенет В същия период, на фотосесия, Холи се срещна с модела Габриел Обри. Под короната двойката не бързаше, но през 2008 г. се роди дъщеря им Нала Ариел. След две години отношенията се разпаднаха. Това доведе до силен и дълъг съдебен процес. Обри се бори за пълното попечителство над детето и за издръжка на бившия съпруг. Не позволи на момичето да бъде откарано във Франция, където по това време живееше Оливие Мартинес, приятел на Холи. Изясняването на отношенията доведе до взаимни обвинения в пресата, съдебни забрани за приближаване и дори битки между Оливие и Габриел. В крайна сметка Бери трябваше да плати, за да сключи мирно споразумение.

Хали Бери и нейната дъщеря Холи и Мартинес се оженили през 2013 г. и станаха родители през същата година. Момчето е на име Масео Робърт. През 2015 г. двойката подава молба за развод, а година по-късно всички формалности са уредени. Те останаха приятелски настроени и отглеждаха сина си заедно.

Холи Бери със син

Холи Бери сега

От големите бъдещи премиери с участието на актрисата, можем да разграничим трикела "John Wick 3" (2019) с Киану Рийвс. В динамичния екшън във филма винаги има една от звездите на световната величина, този път партидата падна на Холи. Актрисата е насрочена и режисьорски дебют. Още няма дати за излизане, но работното заглавие на картината е „Оскърбено” - и темата: спортна драма. Бери е запазила основната роля за себе си, затова има много работа.