Halle Berry - биография, кариера, личен живот, интересни факти, новини

Pin
Send
Share
Send

Разкошна тъмнокоса красавица, носителка на "Оскар", невероятно талантлива и една от най-високоплатените холивудски актриси, Холи Бери с право заслужи титлата на световноизвестна филмова звезда и титлата на една от най-красивите жени на планетата.

Холи Бери роден на 14 август 1966 г. в Кливланд, Охайо. И тя получи името в чест на великолепната сграда, в близост до която живееше семейството й. Явно сградата на Хале Бери беше наистина приказно красива, тъй като в чест на нея решиха да кръстят малко момиченце. Когато Холи беше на три години, баща й напусна семейството и майка й отгледа двете си дъщери и сестра си Хайди. Когато се преместили в Белия квартал, момичетата изпитали изцяло расова дискриминация. Тогава Холи Бери реши, че винаги ще отстоява и ще се бори за правата на чернокожите, с които тя е доста активно ангажирана и до днес. Още в началните класове Холи осъзнава, че трябва да бъде силна, целенасочено да върви през живота и винаги да бъде крачка напред, така че никога да не дава на някого причина за бодене поради цвета на кожата си.

Хали Бери веднага спечели авторитета на старателен и решителен ученик в училище. Активно участва в живота на училищната комисия, избрана е за председател на класа и редактор на училищния вестник. Първият голям триумф на красивата мулатка Холи Бери се състоя в училище, именно тя стана кралицата на бала.

След училище Холи Бери постъпва в Кливланд Колидж в отдела по журналистика. Но освен факта, че Хале Бери беше невероятно способна да се учи, тя беше много красива, което й позволи да стане Мис Охайо на 17-годишна възраст, след това да спечели конкурса Miss Teen America и да заеме второ място в най-престижния конкурс за красота - „Мис САЩ“. Подобни успехи на Холи Бери й помогнаха да се отвори от съвсем различна страна и тя решава да стане модел, заради която отпада от колежа. Но тук красивата Бери очаква голямо разочарование, защото поради установените правила за избор на модели за модния подиум, тя не минаваше на височината си. Но очарователно мулато с омайващ блясък в очите не остава незабелязано от рекламни агенти, които я канят да се появи в доста звездна компания: Синди Кроуфорд и Клауди Слейт за реклами на козметичната марка Revlon. От този момент в живота си Холи Бери решава сериозно да продължи актьорска кариера.

Хали Бери - началото на звездна кариера.

Холи Бери започва активно да посещава различни прослушвания и през 1989 г. получава първата си роля в телевизионния сериал „Кукли на живо“. Сериалът не стана популярен, но талантливата Холи Бери сред кино общността успя да се обяви, в резултат на което тя бе поканена на снимката "Джунгла треска", където перфектно успя да играе наркоман. Актьорската кариера на Холи Бери започва да се развива бързо, тя изключително се справя с ролята си в известния филм „Последното момче скаут“, където играе с Брус Уилис. Буквално веднага получава роля във филма "Бумеранг", работи с най-популярния комик Еди Мърфи. Тогава Холи Бери играе в доста сериозна картина на психологическата драма „Случаят Исая“. Картината предизвика доста широк отзвук в пресата, но въпреки критичните оценки, както картините, така и умението на актрисата, Бери получава шум от предложения за снимане. През 1999 г. излиза филмът „Запознайте се с Дороти Дендридж“, в който актрисата просто блестящо изигра главната роля, като спечели признание и слава. Холи Бери набира все по-голяма популярност, действайки на следните снимки: "X-Men" и "Password" Swordfish "." Холи Бери става известна и търсена актриса.

Halle Berry - набира популярност.

Холи Бери се изкачи до самия връх на звездите благодарение на безупречно талантливата си игра в романтичната драма „Топката на чудовището“, която беше издадена през 2001 г. и донесе на актрисата първия си Оскар в номинацията за „Най-добра актриса“. И през 2003 г. излиза юбилеен филм за легендарния агент 007 „Умирай, но не сега“, където Холи Бери перфектно играе момичето на Джеймс Бонд (Пиърс Броснан), спечелвайки сърцата на зрителите по целия свят. Тази роля стана най-звездната в кариерата на актрисата и й донесе втори Оскар. Трябва да се отбележи, че Холи Бери е второто момиче на Бонд, спечелило най-престижната награда в света на киното за работата си - „Оскар“. След такъв огромен успех името на актрисата Холи Бери постоянно се чуваше от холивудските продуценти.

Следващата работа на Бери във филма Gothic, където тя играе с Пенилопе Крус, беше невероятно успешна и увеличи успеха и армията на феновете на Холи Бери. Също така актрисата получава най-ласкавите отзиви от критиците и голямо признание от публиката след излизането на филма за комиксите "Жената котка". Красивото мулато с особен чар и голям актьорски талант, целенасочено и трудолюбиво, успя да постигне целта си - да стане една от най-успешните и известни актриси в Холивуд и да завладее сърцата на милиони зрители.

Холи Бери - най-значимите роли.

За актьорството си американската актриса Хале Бери е играла в повече от 40 филма, сред които имаше произведения, останали без надзор от зрителя, но повечето от филмовата библиотека на актрисата са с голям успех и слава. Най-значимото произведение на Хали Бери включва роли във филми като
- „Последният момчен разузнавач“ (1991 г.)
- „Бумеранг“ (1992)
- „Запознай се с Дороти Дандридж“ (1992)
- „Мъже X“ (2000 г.)
- „Парола„ Риба меч “(2001)
- „Топка на чудовищата“ (2001)
- „Умирай, но не сега“ (2002)
- „X-Men 2” (2003)
- „Готика“ (2003)
- „Жена на котки“ (2004)
- „Мъже X: Последната битка“ (2006)
- „Какво сме загубили“ (2007)
- „Стара Нова година“ (2011)
- „Чаровник на акули“ (2012)
- „Облачен атлас“ (2012)

Холи Бери - личен живот.

Днес Холи Бери не е просто красива актриса, а една от най-успешните и високоплатени холивудски звезди. Средната цена на актриса във филм е повече от 10 милиона долара.

Осцилиращата Холи Бери се опитва упорито да защитава цялата информация за личния си живот от журналисти, но звездната слава е обречение на постоянния интерес на пресата и феновете за всичко, което се случва в живота на актриса.

Хали Бери за първи път се омъжи през 1993 г. за бейзболиста на Атланта Брейвс Дейвид Юстис. Семейният им живот обаче се провали поради факта, че всички бяха заети с кариерата му, в резултат на което прекараха много малко време заедно. През 1996 г. двойката се разведе и Хали Бери много трудно понася тази празнина.

Вторият брак на актрисата също не беше дълъг. През 2001 г. Холи Бери се омъжи за известния музикант Ерик Бенеем, но вече през 2003 г. те се разведоха.

През 2005 г. Бери се среща с Габриел Обри, която работи като модел и много по-млада от актрисата. Те се влюбват един в друг и решават да живеят в граждански брак. През 2008 г. се случи най-щастливото събитие в живота им - раждането на дъщеря им Налу. Но за съжаление тук Холи се разочарова и през 2010 г. любовната им история приключва.

Днес Холи Бери е в отношения с френския актьор Оливие Мартинес (бивше гадже на певицата Кайли Миноуг). Оливие упорито убеждава Холи да се омъжи за него, но актрисата не може да се реши на тази решаваща стъпка, защото вече има доста голям опит в неуспешните бракове.

Halle Berry - интересни факти.

  • Интересното е, че след като Холи Бери се раздели с втория си съпруг Обри, между тях вече около две години се води сериозна и доста мръсна война за правото да отгледат дъщеря им Нала.
  • През 1989 г. Холи Бери се разболя от диабет тип 1.
  • Актрисата е рекордьорът по брой контузии, претърпени на снимачната площадка.
  • Пълното име на актрисата е Холи Мария Бери и тя не е афроамериканка, както мнозина вярват, но е мулатка, тъй като майка й е бяла.
  • Холи Бери през 2007 г. стана собственик на звезда на Холивудската алея на славата.
  • Холи Бери е собственик на титлата „Най-секси жена на планетата“.

Холи Бери - днес.

Днес Холи Бери също участва активно в холивудски филмови проекти и тази година веднага излизат два филма с участието на Холи Бери в главната роля - „Змийски чаровник“ и „Облачен атлас“. Но през повечето време Холи Бери със сигурност посвещава на дъщеря си и на бъдещия си съпруг Оливие Мартинес, който наскоро потвърди факта на годежа им и съгласието на Холи да се омъжи за него.

Холи Бери е ярка, енергична, амбициозна и талантлива актриса, която направи кариерата си на холивудска звезда изключително упорита и упорита работа. Тя успешно извърви целия трънлив път и достигна своя връх в света на голямото кино. Но в живота красивата Бери е щастлива жена, самодостатъчна е, обичана и е майка!

Pin
Send
Share
Send

Гледайте видеоклипа: Miss Sloane Official Trailer - Teaser 2016 - Jessica Chastain Movie (Април 2024).